התייעצות בהקשר של אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/09/2019 | 19:32 | מאת: בני

שלום רב בן 42, מזה כ 3 שנים קיימת אנמיה להלן תוצאות הבדיקה האחרונה: RBC-Red Blood Cells - 4.06 WBC-Leucocytes - 3.8 הומוגולובין -12.4 המוטוקרט - 38.7 MCH - 30.5 MCV - 95 13.8 - MPV 253 -Transferrin 34-MCHCM.Cell Hb cont 13.9-RDWRed DistriWidth 147-Platelets 46.3-Neutrophils % 32.3-Lymphocytes % 8.9-Monocytes % 11 -Eosinophils % 1.6-Basophils % 1.77-Neutrophils # 1.23-Lymphocytes # 0.34-Monocytes # 0.42-Eosinophils # 0.06-Basophils # פרטין- 72 חומצה פולית - 7 ברזל - 69 בי 12 - 502 בנוסף בוצע משטח דם כדלקמן: 54- Segment Lymphocyte 31 8 - Monocyte 6-Eosinophil לא נצפו צברי טסיות clumps Platelet במשטח בודדים - Schistocytosis + - Toxic granulation בנוסף ידוע על ANA חיובי שאר הבדיקות הרמטולוגיות תקינות יש לציין ללא תסמינים כפי שמתואר ישנה אנמיה של ההמוגלובין כדוריות דם לבנות ואדמות ירידה בטסיות,נויטרופילים מתחת לגבול התחתון ואחוז אאוזינופילים גבוה -11 האם לדעתך ערכים אלו יכולים להתאים למחלה המטולוגית כגון מחלות הדם או מחלות מח העצם? האם ה ANA חיובי כשלעצמו יכול לתת אינדיקציה לסיבה לירידה בהמוגלובין וכדוריות הדם ולעלייה באאוזינופילים? תודה

יש אנמיה קלה ונויטרופילים בגבול הנמוך, רמת האיאוזינופילים האבסולוטית תקינה. הממצאים גבוליים ואינם מעידים בהכרח על בעיה המטולוגית. במקרים מסויימים זה יכול להיות קשור למחלה ראומטולוגית. במידה ויש ספק וממצאים חוזרים על עצמם, כדאי להבדק ע"י המטולוג וראומטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה