תוסף ברזל ותרומה דם ניתן?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/08/2019 | 14:45 | מאת: שלומית הודיה

האם ניתן לתרום דם אם ההומגלובין תקין אך לוקחת תוסף ברזל? (בבדיקה דם האחרונה שעשיתי הברזל היה טיפה מתחת לנורמה - לא בהרבה אך בכל זאת הרופאה ביקשה שאקח - וכל שאר המדדים היו בטווח התקין)? האם תרומה דם משפיע על כמות הברזל - האם בבדיקה דם יראו ירידה אם תרמתי דם בשבועיים/חודש לפני הבדיקה דם?

30/08/2019 | 15:06 | מאת: שלומית הודיה

Transferring saturation 9% Iron 43.00 Transferrin 73 B12 689 Hemoglobin 13.5 מבדיקה שוב בבדיקה שעשיתי אלו הנתונים. הפריטין לא ראיתי שנבדק. זה היה בדיקה דם שגרתית. רוב המדדים של הדם נמצאים בטווח התקים (לפי מה שרואה בפענוח של הקופה נמצאים בנורמה וחלק באמצע. הברזל זה נראה רק מעט מחת (הטווח לפי הקופה הוא 50-170 לכן זה נראה לי ש43 הוא כן נמוך אך לא בצורה קיצונית - או האם העניין כמה רחוק מהנורמה לא בהכרח בעל משמעות? תודה!

01/09/2019 | 22:35 | מאת: שלומית הודיה

*,תיקון Transferrin 357.00

ההמוגלובין תקין, על מנת לדעת אם יש חסר ברזל חשוב לראות את רמת הפריטין. במידה ואכן יש חסר בברזל תרומת דם תחמיר את חסר הברזל.

06/09/2019 | 10:17 | מאת: שלומית הודיה

תודה! לא ראיתי שנבדק פריטין. האם כתוב פריטין בבדיקת דם או שם אחר לגמרי?

מנהל פורום המטולוגיה