לקיחת תוסף ברזל והשפעתו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/08/2019 | 17:07 | מאת: שירה

הנני לוקחת תוסף ברזל חצי שנה כל הערכים היו נמוכים מאוד ההמגלובין 9.1 והפרטין קטן מ8 שניהם עלו השאלה האם בבדיקה הבאה שצריכה לעשות יעלו עוד וכבר ממש בסדר יש צורך להפסיק. הנני לוקחת גם כדור לאפילפסיה האם יש קשר לברזל ועכשיו הוחלף לכדור אחר? לויטמין די ידוע שיש קשר. בבדיקה האחרונה הההמוגלובין כבר עלה ל13.1 והפרטין ל - 16. ואם אצטרך להמשיך יש איזה תוספת ברזל שעושה פחות בעיות בבטן כי נראה לי שהרבה זמן לוקחת והתחילו יותר בעיות בבטן ואם כן מה מומלץ?

במצבים של חסר ברזל הטיפול הוא ממושך ביחוד אם הסיבה לחסר ברזל אינה סיבה חולפת כמו דימום ווסתי שהוא מצב קבוע. במידה ויש חוסר סבילות לטיפול בברזל דרך הפה ניתן לקבל עירוי ברזל לוריד.

מנהל פורום המטולוגיה