מחלה מיאלופרוליפרטיבית ?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/08/2019 | 09:15 | מאת: רוני

שלום רב, בשנים האחרונות עלייה בערכי RBC והמטוקריט. בדיקת 2JAK - שלילית. אריתרופויאטין בטווח התחתון של המספר התקין. נשללו גורמים אחרים של פוליציטמיה ראשונית. האם בדיקות שוללות בהכרח פוליציטמיה ורה ? וכן, אלו מחלות מיאלופרוליפרטיביות אחרות שאינן פוליציטמיה ורה יכולות לגרום לעלייה בערכי RBC והמטוקריט. תודה.

בנוסף לבדיקות שציינת לעיתים יש צורך לבצע בדיקת מח עצם וכן לבדוק מוטציה בJAK2 EXON12 על מנת לשלול לחלוטין פוליטצמיה וורה. בעיקרון כאשר יש מחלה מיאלופרולפרטיבית המתבטאת בהמוגלןבין מוגבר- מדובר בפולצטמיה וורה. יש מחלות מיאלופרופרטיביות אחרות אך הביטוי שלהן שונה.

מנהל פורום המטולוגיה