אנמיה על רקע דם סמוי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/07/2019 | 17:22 | מאת: גיל

שלום בן 42 בד"כ בריא ברקע אנמיה לא מאובחנת מזה כ 3 שנים בוצע משטח ובדיקות נוספות כמו המולזיה וכו שיצאו תקינות לא נעשה בדיקת מח עצם אני רוצה לציין שמדדי ספירת הדם היו תמיד א נמצאים ברף התחתון מזה שנים ארוכות בבדיקה האחרונה אחרי לקחת תוספי ברזל ווטמין B 12 כ 3 חודשיים: המוגלובין 13.3 המטוקריט 40.1 כדוריות דם לבנות 3.6 כדוריות דם אדמות 4.3 טסית 145 נפח טסית דם ממוצע 14 שאר ספירת הדם תקינה שמתי לב שישנה ירידה ססטמטית בערך של הפרטין בשנתיים האחרונות מ 170 ל 65 בבדיקה הלפני אחרונה לפני כ 3 חודשיים. גם בברזל הייתה ירידה שהתחרשה בעיקר בחצי השנה האחרונה מ 107 ל 62 טרנספרין בגדר הנורמה אחוז טרנספרין 24 אחוז בבדיקה שלפניו 18 אחוז בי 12 בבדיקה הלפני אחרונה יצא 201 לאחר לקחית תוספים כפי שפורט: בבדיקה האחרונה ברזל יצא 96 פרטין יצא 96 ובי 12 521 1. האם תוצאות הבדיקות כפי שפורטו להלן יכולות לדעתך להיות מתאימות לדימום כרוני ממערכת העיכול? 2.האם את ממליצה לגשת לבירור גסטרו ?

מדובר באנמיה גבולית, נראה שאין חסר ברזל ולכן לא נדרש בירור גסטרו.

מנהל פורום המטולוגיה