אנמיה ובעיות במערבת העיכול לספורטאים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/07/2019 | 17:12 | מאת: אורי

שלום רקע כללי 43 עם אנמיה קלה בבדיקות ב 3 שנים האחרונות הערכים הסתבבו: המוגלובין בין 12.5-13.2 המטוקריט בין 38-41.5 כדוריות דם לבנות בין 3.6-4 כדוריות דם אדמות בין 4-4.5 טסית בין 145-170 נפח טסית דם ממוצע 13.6-14 שאר ספירת הדם תקינה שמתי לב שישנה ירידה ססטמטית בערך של הפרטין בשנתיים האחרונות מ 170 ל 65 בבדיקה הלפני אחרונה לפני כ 3 חודשיים. גם בברזל הייתה ירידה שהתחרשה בעיקר בחצי השנה האחרונה מ 107 ל 62 טרנספרין בגדר הנורמה אחוז טרנספרין 24 אחוז בבדיקה שלפניו 18 אחוז בי 12 בבדיקה הלפני אחרונה יצא 201 לפני כ 3 חודשיים התחלתי לקחת תוספי ברזל ו בי 12 בבדיקה האחרונה ברזל יצא 96 פרטין יצא 96 ובי 12 521 אני עוסק בפעילות ספורטבית עצימה מאוד שהתחילה בעיקר בשנתיםו חצי אחרונת שכוללת ריצו ארוכות בדפק גבוה וחדר כושר. האם האנמיה המתוארת יכולה להיות קשורה לפעילות הספורטבית העצימיה שאני עושה? האם ידועה לך מצב של דמם במערכת העיכול ובצואה כתוצאה מפעילות כזאת תודה

ערכי הברזל והb12 תקינים. פעילות ספורטיבית אינה גורמת חאנמיה. מדובר באנמיה קלה בלבד ויכולות להיות לכך סיבות רבות אך ניתן לפנות לבירור המטולוגי כדי לנסות להבין את הסיבה.

מנהל פורום המטולוגיה