פריטין גבוה 700 האם לא מסוכן ?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/06/2019 | 01:03 | מאת: צפונית

בת 46 לפני עשר שנים עברתי שרוול קיבה. המשקל חזר ): ומה שנישאר זה המוגלובין ופריטין נמוכים. כבר עשור ,פעם בשנה ההמוגלובין יורד ל7 עד 8 - מקבלת בסביבות 10 עירויי ונופר 100 עד 200 ואז זה עולה. התופעות לוואי של הוונפר מאוד קשות לי (לחץ דם נופל רוב הזמן) לפני חודשיים, עייפות נוראית קיצונית, נרדמתי כמעט כל הזמן ובכל מקום אפשרי . המוגלובין 8 ופריטין 10 . שוב מתחילה וונפר ולאחר חמישה עירויים שבועיים עלה רק ל10 המוגלובין ו40 פריטין ועדיין מרגישה חולשה קיצונית. הגעתי להמטולוג ושאלתי האם ניתן לקבל משהו "חזק" יותר.טען שלפי המשקל שלי אצטרך עוד 25 ! וונפור ולכן המליץ על פרינג'קט. התחלתי פרינג'קט 500 פעם בשבוע למשך 4 שבועות. הרבה יותר קל . ללא תופעות לוואי. לחץ דם לא נופל וחצי שעה אני מסיימת. בבדיקת דם שעשיתי אתמול - המוגלובין 12.3 ופריטין 700 !!!!! האם הגיוני? האם לא מסוכן ? אשמח לתגובה.

הפריטין מוגבר בגלל העירוי שקיבלת. זה לא מסוכן אך לא כדאי לקחת יותר עירויים עד שפריטין יורד.

מנהל פורום המטולוגיה