חוסר בפריטין בדיקת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/06/2019 | 21:21 | מאת: יעל

שלום, ביצעתי בדיקות דם שגרתיות בשל תחושה של עייפות, כאבי ראש חוזרים וקושי בנשימה במאמץ (בודקת במקביל גם מול רופא ריאות את החלק הזה) בבדיקת הדם יצא - ברזל בנורמה (רמות טובות) - פריטין מתחת לנורמה - b12 בטווח הנמוך של הנורמה הרופא המליץ לי לקחת B12. אבל רציתי לדעת האם יש דרך לשפר את הפריטין? האם זו בכלל בעיה במידה ורמות הברזל תקינות? בגדול - אשמח להסבר בנושא - כי ממה שהצלחתי לקרוא, אם רמות הפריטין שלי נמוכות עדיין יהיה קושי לייצר המוגלובין. עליי - בת 27, לא בהריון, תזונה מאוזנת לרוב...

פריטין נמוך משמעו חסר ברזל (לא ציינת את רמת הפריטין) . הסיבה השכיחה בנשים צעירות היא הדימום הווסתי. הטיפול המקובל הוא כדורי ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה