עייפות וחולשה עקב ברזל נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/06/2019 | 07:35 | מאת: עמנואל

שלום דר. גוטווין אודה לך על התייחסותך. שמי עמנואל, אני בן 60. (ברקע ערכי כולסטרול מעט גבוהים, נוטל נקסיום/לנטון מזה כ 15 שנים, לאחרונה עברתי בהצלחה ניתוח של צנקר דיבירטיקולום) ערכי Iron שלי נמוכים לאורך שנים (40), וכך גם Ferittin נמוך מאוד (10), Hemo תקין (13.5). לאחרונה רמות העייפות והחולשה התגברו. רקע המטולוגי משפחתי - אנמיה לצד Pvera ותופעה של קרישיות ייתר. אני עורך אחת ל4 שנים בדיקת קולונוסקופיה, וכן דם סמוי. האם זקוקה לספירה וכימיה מלאים על מנת לקבל תמונה מלאה יותר? אשמח לדעתך, מה עלי לעשות מבחינת מעקב, טיפול וכולי. בברכה, עמנואל

על פניו מדובר בחסר ברזל קל. במקרים של חוסר ברזל אין צורך בבירור המטולוגי מיוחד. לרב נהוג לגסטרואנטרולוג בשאלה האן יש מקום לבדיקות נוספות מעבר לקולונסוקפיה לבירור מקור לדימום בהקשר של חסר ברזל.

כמו כן ניתן לקחת טיפול בכדורי ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה