חומצה פולית נמוכה - האם אנמיה?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/04/2019 | 15:49 | מאת: מתעניין

שלום, בבדיקת דם אחרונה נמצא: פריטין 128, B12 460, חומצה פולית 3.20(המינימום זה 3.10), ברזל 72(מינימום - 65), המטוקרית 40(מינימום - 38). האם זה מראה על התחלת אנמיה? בן 37. הבדיקה בוצעה עקב ניסיון לאתר סיבה ל"מעי רגיז", נמצאו גם כמה טפילים בצואה. האם תתכן תת ספיגה? אין אינדיקציה לצליאק. שומר על דיאטה רגילה, בשנה אחרונה אכלתי קצת פחות בשר מהרגיל.

כאשר ההמוגלובין נמוך מדובר באנמיה. ערכי חומצה פולית יכולים להיות נמוכים גם כאשר ההמוגלובין תקין. לגבי השאלה על הפרעה בספיגה-מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג.

30/04/2019 | 19:02 | מאת: מתעניין

השאלה, אם אכן מדובר באנמיה, לאור הנתונים שהבאתי למעלה? רב השנים הוא היה אצלי קצת נמוך מ 15, אבל פעם ראשונה ירד עד 14.

המוגלובין 14 הוא תקין לכן לא מדובר באנמיה

מנהל פורום המטולוגיה