הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/04/2019 | 01:32 | מאת: טל

בת 49 בריאה למעט ענייני עיכול (צרבת, ריפלוקס, תסמיני מעי רגיז). כולסטרול LDL 216. לעיתים סובלת ממיגרנות. כשמצוננת סובלת מחולשה ותחושת חוסר יציבות. מרגישה שאני נוטה על צדי ועומדת ליפול. לא לוקחת תרופות. לחץ דם לפני חצי שנה תקין - מתחת לטווח העליון. לא מעשנת (בילדותי נחשפתי לעישון פסיבי במשך הרבה שנים). רזה. לא כ"כ מקפידה על תזונה בריאה. לא עושה פעילות גופנית. עקב פטירת אבי מאוטם שריר הלב בהיותו בן 40 נבדקתי לקרישתיות יתר בגיל 40 ונמצאתי הטרוזיגוט לפקטור 5. עברתי טיפולי פוריות בנוכחות הורמונים (מינון גבוה) במשך שנתיים, במהלכם הזרקתי קלקסן 40 מג. במשך ההריון הזרקתי קלקסן 60 מג ו 80 מג ואחרי הלידה 60 מג במשך חודש וחצי. כיום, 6 שנים לאחר הלידה נגמר לי המחזור (מזה חצי שנה). בגיל 30 היה לי ארוע מוחי קטן (העין והפה נתפסו לי במשך כמה דקות ולאחר מכן השתחררו, לאחר מס' ימים היה לי נימול וחוסר תחושה במחצית ראש שמאלית כולל פנים, וגם עיורון שנמשך חצי שניה. MRI היה תקין). שאלתי: אלו בדיקות עליי לעבור כעת לשם גילוי סיכונים ומניעתם? מהם הסיכונים להם אני חשופה עכשו ובשנים הבאות?

מהזוית ההמטולוגית ברושם הוא שיש לבדוק נוגדני APLA שיכולים להיות קרשורים לאירועים מוחיים.

מנהל פורום המטולוגיה