כבד וטחול מוגדלים בת 16

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/03/2019 | 19:10 | מאת: ברלי

ביתי בת ה16 נשלחה לאולטרסאונד לפני ניתוח לכריתת כיס מרה עם אבנים שהתגלו לפני כחודש.בבדיקה הקודמת הכל היה תקין מלבד האבנים ועכשיו בבדיקה ראו גם כבד מוגדל ושומני מעט מגורגר וגם טחול מוגדל... האם יכול להיות קשור לאבנים? מה לדעתך הסיבה? סובלת מעודף משקל וירדה לאחרונה כ15 קילו. הכיצד בבדיקה קודמת לפני חודש בלבד רשמו כבד וטחול במרקם וגודל תקין. להתייחסותך אודה.

איני עוסקת ברפואת ילדים אך באופן עקרוני להגדלת טחול יכולות להיות סיבות רבות בניהן מחלת כבד. ממליצה לפנות לרופא ילדים ולשקול בירור גסטרואנטרולוגי ובהמשך המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה