חוות דעת פוליצטמיה משנית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/02/2019 | 14:17 | מאת: יונתן

שלום ד"ר אדית, אני בן 20 - לא מעשן כלל. המון שנים ערכים גבוהים מבחינת המוגלובין, המוטקריט ותאי דם אדומים. לאור בדיקת מוטצייה jak2 שיצאה שלילית ובדיקת epo שיצאה בגבול הגבוה הוחלט שאין צורך להמשיך בבירור המטולוגי ונקבע שאין מחלת דם. הופסק לי האספירין ולא רצו לעשות לי הקזת דם. בבדיקות הדימות של הבטן לא נראו ממצאים חריגים. רציתי לשאול כדי להיות רגוע, האם זה בסדר לחיות כך? האם יש סכנה בערכים הגבוהים האלו? ומדוע לא מאפשרים לי לעשות הקזת דם? שכן זה יכול לאזן לי את הערכים.. תודה.

11/02/2019 | 20:17 | מאת: יונתן

בנוסף הפסיקו לי הטיפול באספירין. אין מקום לדאגה שכן הדם סמיך מהרגיל?

לרב כשיש פולצטמיה שאינה פולצטמיה וורה אין הכרח לעשות הקזות דם רק על מנת לאזן את הערכים. לעיתים ממליצים על הקזות כאשר יש תסמינים כמו כאבי ראש או כאשר יש גורמי סיכון למחלות כלי דם כמו יתר לחץ דם וסכרת.

מנהל פורום המטולוגיה