WBC בירידה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/01/2019 | 22:57 | מאת: בני

שלום בעקבות דלקת מפרקים אני מקבל את התרופה סלזופירין, ונוטל אותה במשך כחודש. קיבלתי הוראה לבצע כל שבוע בדיקות דם בשלושה חודשים הראשונים לנטילת התרופה. שמתי לב שיש ירידה מסויימת משבוע לשבוע בWBC. לפני שלושה שבועות הWBC היה 7.0, לפני שבועיים 6.20, ולפני מספר ימים זה יצא 5.70 הנורמה היא 4-10 אני יודע שקיימת תופעת לוואי שעלולה להיות מסוכנת בהקשר של סלזופירין וירידה בWBC. מה דעתך ?

עד כה הערכים שהצגת נראים תקינים אך בכל אומדן דל התאים הלבנים יש לדעת גם את המספר האבסולוטי של הנויטרופילים והלימפוציטים.

מנהל פורום המטולוגיה