פוליצטמיה - Erythropoetin?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/01/2019 | 12:29 | מאת: נבו

שלום רב, אני בן 20, חייל. איני מעשן. לא מאובחן עם מחלות ריאה/לב. לאחרונה מרגיש סחרוחרות וחולשה ובבדיקות דם נתגלו ערכים גבוהים כלהלן: המגולובין - 18.5 המטוקריט - 54 RBC - 6.22 MPV - 12.77 16.7 - Erythropoetin (מסתבר שערכים אלו גבוהים כבר באופן עקבי מס שנים) טרם נפגשתי עם המטולוג אך מטופל כעת באספירין מינון של 100 מ ג. אשמח לקבל מידע נרחב יותר.. האם זו פוליצטמיה? מה אומר Erythropoetin גבוה בהקשר של פוליצטמיה? בנוסף, בבדיקת JAK2 אין עדות למוטצייה. תודה רבה.

מדובר בעליה משמעותית בהמוגלובין=פוליצטמיה, וחשוב להבין את הסיבה וביחוד לוודא שלא מדובר בפולצטמיה וורה. האם אתה מעשן נרגילה? זה גורם לעליה בהמוגלובין. כמו כן יש לברר אם קיימים מקרים דומים במשפחה. יש להשלים בירור אצל המטולוג. יכול להיות שתזדקק לבדיקות נוספות כמו מוטציה באקסון 12 ובדיקת מח עצם.

מנהל פורום המטולוגיה