קולד אגלוטנין וליקוציטים נמוכים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/01/2019 | 19:28 | מאת: יוסי

שלום ד"ר נמצא לי בדם קולד אגלוטנין חיובי מה זה ? מה המשמעויות ? כמו כן אחוז אליקוציטים נמוך 12.9 אחוז. צה המשמעויות ? סיבות ? דרכי טיפול ?

Cold agglutinin הוא נוגדן כנגד כדוריות הדם האדומות המתבטא בעיקר בקור ולעיתים גורם לירידה בהמוגלובין. לגבי הלויקוציטים לא ברור לי על איזה ערך מדובר ובכל מקרה יש להסתכל על המספר האבסולוטי ולא על האחוזים.

הטיפול במצב של cold agglutinin. ניתן במידה ויש תסמינים כמו אנמיה או רגישות לקור. יש לברר אם יש גורם נוסף הקשור להתפתחות הנוגדן כמו זיהום, מחלה דלקתית או מחלה במח העצם. הטיפול כולל המנעות מקור ולעיתים נדרש טיפול נוסף כמו סטרואידים, נוגדן בשם מבטרה ועוד...

מנהל פורום המטולוגיה