מדללי דם ונטייה לדימום

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2019 | 15:57 | מאת: מיכאל

שלום רב, בן 83 , עקב פרפור פרוזדורים כרוני מקבל כבר שנים רבות קלקסן. בשנים האחרונות יש אירועים של דימומים בקיבה ואני נאלץ בכל פעם להפסיק את הקלקסן עד שהדימום ייפסק. ניסיתי לעבור למדללי דם אחרים (קסרלטו) אך גם אז היה לי אירוע של דימום. אציין שבקולונסקופיה לא מצאו כיב שיכול להסביר את הדימום. מה הפתרון? הטם יש מדללי דם עם פחות סיכון לדימום?

ממליצה לפנות שוב לגסטרולוג על מנת לאתר את מקור הדימום ולברר אם ניתן לטפל בו. ניתן לשקול מדללי דם אחרים כמו אלקוויס, אותו ניתן לפעמים לקחת במינון נמוך, אך זו החלטה שכדאי לקבל בתיאום עם קרדיולוג.

מנהל פורום המטולוגיה