מינון קליקסאן בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/01/2019 | 03:17 | מאת: עיסא

אשתי בת 31 בהיריון שבוע 17.1 ושוקלת 87. מוגדרת כאישה עם הריון בסיכון מקבלת מינון של קליקסאן 80mg, יש לה factor 5, טרומביפוליה, יש לנו שני בנים , בהריון הראשון היה היפרדות שליה בחודש 3 להיריונה, אז קיבלה קליקסאן 40 הלידה הייתה רגילה והבן נולד בריא, גם בהריון השני קיבלה קליקסאן 40, היה לה לידה מקודמת רגילה בשבוע 34 הבן נולד בריא האם המינון של 80mg מתאים לה או יותר מדי, אני שואל בגלל שכל רופא אחר שפגשנו התפלא ממימון כה גבוהה

במרבית המקרים מינון קלקסאן בהריון הוא 40 מ"ג. ממליצה לפנות לרופא שהמליץ על המינון הגבוה ולהבין ממנו מה היו השיקולים.

מנהל פורום המטולוגיה