נפיחות בבלוטות לימפה בצוואר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/01/2019 | 21:20 | מאת: שיר

שלום רב,אני בת 40 אמא ל 2 ,מעשנת. לפני 5 חודשים בערך הבחנתי בצווארי ב 2 בלוטות לימפה מוגדלות. חודש לפני שהבחנתי בנפיחות הנל ועד היום יש חוסר תאבון וירידה משמעותית במשקל(9 קג) ,הרגשת בחילות ולעיתים הקאות בוקר וזיעת לילה חמורה .(התחיל לפני 6-7 חודשים). בדיקות הדם מראות שיש מדדים קצת גבוהים בכדוריות דם לבנות . עברתי בדיקות מקיפות: ct צוואר,ct בטן וct ריאות,יצא תקין.(ה ct נערך לפני שהבלוטות לימפה הוגדלו). לאף רופא אין תשובה להסביר לי מהי הסיבה לכל התופעות האלה ואומרים לי לחזור לביקורת לאחר מספר חודשים אם במידה ואין שיפור. כמו כן גם בבדיקת פרופיל הורמנלי הבדיקה יצאה תקינה ואולטרסאונד צווארי. שאלתי היא כזאת: מה יכול להיות הגורם לתופעות האלה ? עם איזה עוד רופאים אני צריכה להתייעץ? הייתי אצל אף אוזן גרון והמטולוג . אני חסרת מנוחה ומתוסכלת כי לא עולים על הבעיה וכמובן החוסר תיאבון מחליש אותי והזעת לילה שלא נותנת לי לישון באופן רצוף. אשמח לתשובה בהקדם. תודה.

01/01/2019 | 21:31 | מאת: שיר

הייתי גם אצל אנדוקרינולוג וגם הוא לא הבחן בעיה כלשהי. כמו כן יש הסטוריה משפחתית של סרטן במשפחה.

מבחינה המטולוגית חשוב להבין אם יש בלוטות לימפה מוגדלות משמעותית. את זה ניתן לדעת בבדיקה ידנית על ידי הרופא המטפל או בהדמיה כמו סונר או CT. במידה והבלוטות מוגדלות משמעותית יש לבצע ביופסיה.

03/01/2019 | 15:16 | מאת: שיר

לפי האולטרסאונד הם בגודל תקין אבל פיזית רואים אותם בבירור בצוואר. איך זה יכול להיות שבבדיקה אומרים תקין אבל פיזית יש הגדלה ועוד תופעות שפירטתי?

04/01/2019 | 15:18 | מאת: שיר

אפשר בבקשה לקבל תשובה? מה זא אומרת הגדלה משמעותית של הבלוטות? ומה מעיד הזעות לילה וחוסר תאבון(ירידה במשקל כתוצאה מזה) וכדוריות דם לבנות שגבוהות מהנורמל? הרופאים לא שוללים את המחלה כי הם לא אומרים כלום,רק שולחים אותי מרופא לרופא🙏

לרב מדובר בבלוטות שמעל 2 ס"מ. הזעות לילה וחוסר תאבון הם תמינים בלתי ספצפיים שמאפיינים בין היתר גם מחלות המטולוגיות.

האולטרא סאונד לרב מדוייק יותר.

מנהל פורום המטולוגיה