בדיקת ספירת דם (תוצאות מעבדה)

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/12/2018 | 00:12 | מאת: נדיו

שלום יש לי שאלה לאחותי בתוצאות ספירת הדם שלה היה רשום הימוגלובין 12 ו MCH מתחת ל 26 היא בת 19 לא היה לה מחזור בתקופה האחרונה .. האם יכול להיות שיש לה אנמיה מחוסר ברזל ... עד דבר : שמתי לב שיש לה לימפוציטים גבוהים בדם מעל לנורמה על מה זה מסמן ?? האם זה קשור לאנמיה אם יש לה אנמיה בכלל ? תודה

ההמוגלובין תקין ואין אנמיה . כדי לדעת עם חסר ברזל כדאי לבדוק את רמת הפריטין. במידה וערך הלימפוצטים האבסולוטי מוגבר בבדיקות חוזרות, זה לא תקין ודורש בירור נוסף אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה