טרומבוזיס .האם החמרה או שלב החלמה תקין?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/11/2018 | 09:50 | מאת: יעל

שלום ד"ר גוטויין את השאלה אני שואלת עבור אמי. אמי אושפזה עם טרומבוזיס במשך שבוע (אשר הופיע כ10 ימים לאחר ניתוח עמ"ש) השתחררה לפני כשבוע וחצי (המשך טיפול גרב לחץ ומדללים, והמשך מעקב). *שאלתי* ביומיים האחרונים מתלוננת על תחושות של "זרמים" ברגל, והבוקר אף חזרה תחושת ההתנפחות, אך לא נראית לעין. יש לציין שהנפיחות כמובן עדיין לא נעלמה- הכוונה שאין החמרה נראית לעין. מתארת תחושה של פולסים "כמו גומיה שקושרים על האצבע". בנוסף בתחילת השבוע הופיעו כתמים ואודם, אך טוענת שעברו בנתיים. האם תקין? האם אופייני לשלבי ההחלמה? או שעליה לפנות למיון? תודה רבה יעל

אי נוחות ברגל לאחר קריש דם ורידי יכולה להמשך זמן ממושך. במידה ויש כתמים שלא ברור טבעם כדאי לפנות לבדיקה אצל הרופא המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה