ספירת טסיות גבוהה אחרי תרומת דם......

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/11/2018 | 13:30 | מאת: ריטה

שלום רב.. לפני כחודש תרמתי דם ובאותו שבוע עשיתי טיפול בכוסות רוח שגם דרכו איבדתי כמות דם משמעותית זה אומר שבתוך שבוע איבדתי כמות נכבדה של דם .. אחרי זה החלטתי לעשות בדיקת דם והרופא מאת שרמת טסיות עלתה אצלי באופן משמעותי אחרי שהייתה נורמלית בבדיקות קודמות.. שתי שאלות: האם העליה ברמת ה טסיות הינה תגובתי לאיבוד דם חוויתי 2 במידה וכן תוך כמה זמן הערכים אומרים להתאזן

קשה לענות באופן ספציפי בלי לראות אות את הבדיקות. לעיתים במצב של אנמיה מחסר ברזל יש עליה בטסיות. במידה והטסיות גבוהות מהנורמה בבדיקות חוזרות יש לפנות לבירור המטולוגי כדי לשלול מחלה ראשונית של מח העצם.

מנהל פורום המטולוגיה