טחול מוגדל ואנמיה המוליטית כרונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/10/2018 | 00:16 | מאת: שירן

שלום, הבן שלי בן 11 וסובל מחוסר מוחלט בg6pd עם מוטציה, אנמיה המוליטית כרונית ( המוגלובין 8-9 קבוע) וטחול מוגדל 5 ס"מ. סובל מכאבי בטן, בעברו מספר משברים המוליטיים כתוצאה ממחלת חום בהם אושפז וקיבל מנות דם. מבקשת מאוד לדעת כיצד ניתן לטפל בו, למי ולאן לפנות שמתמחים בנושא, איך לרפא את הטחול שיחזור לגודל תקין, מה ניתן לעשות? אני אובדת עצות אשמח מאוד לעזרה. אנחנו גרים בבאר שבע, מוכנה לנסוע לאן שצריך ממש מתחננת לעזרה , לא מקבלת את התשובה שאין טיפול. מה יעזור להמוגלובין לעלות ולטחול להתכווץ חזרה, תודה רבה מראש .

25/10/2018 | 00:21 | מאת: שירן

איזה בדיקות נוספות כדאי לעשות? האם ההמוגלובין יעלה עקב טיפול בטחול? ומה יעזור לכך, אפילו רפואה משלימה מוכנה לעשות הכלל ממש צריכה הכוונה ועזרה, תודה רבה.

איני עוסקת בטיפול בילדים. יש לפנות להמטולוג ילדים.

מנהל פורום המטולוגיה