נטילת אספירין של אבא

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/10/2018 | 15:35 | מאת: רון

שלום, אבי בן 88, דמנטי, מקבל 100 מ"ג אספירין ע"ב יומי. לפני למעלה מ-30 שנה אירוע בודד של אנגינה פקטוריס. לחץ דם, טריגליצרידים וכולסטרול תקינים. רופא המשפחה שלו אומר שבשל גילו והאירוע הנ"ל מעברו, אין היכן לרדת במינון. מנגד, הקרדיולוג של דודתי טוען כי מינון כה גבוה באדם מבוגר, על אחת כמה וכמה דמנטי, שנוטה לפול (והוא אכן נופל לפחות פעם בשבוע), שם אותו בסיכון גבוה לדימום מוחי - סיכון גדול מהסיכון לשבץ או להתקף לב בהעדר האספירין. דעתך?

תופעת הלוואי העיקרית של אספירין היא נטייה לדימום. כיוון שהסיבה לנטילת אספירין היא בעיה לבבית בעבר, ההחלטה על הפסקת אסםירין צריכה להיות על פי יעוץ קרדיולוג.

מנהל פורום המטולוגיה