מחסור ויטמין בי 12 וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/10/2018 | 20:51 | מאת: מירן

שלום רב ד"ר, בבדיקות דם שבוצעו המוגלובין 13.7 B12-186 (במעבדה ערכים 211-911) חומצה פולית 4.6 (במעבדה ערך תקין 5.6 וגבולי 3.4-5.4 ) הרופאה המליצה כך: בי 12 -4 זריקות 1 אמפולה כל 7 ימים) חומצה פולית -טיפול למשך 3 חודשים במינון של 5 מ"ג ולאחר תום הטיפול בזריקות להמשיך עם כדור 1 ליום בי 12 לעוד חודשיים. שאלתי 1.האם נטילת חומצה פולית לא משפיע על ספיגת הבי 12 או ההפך בי 12 ישפיע על ספיגת חומצה פולית 2.האם ניתן להסתפק בזריקות בלבד בלי ליטול לאחר מכן את הבי 12 בכדור 3.כמה זמן לאחר הזריקות ניתן ליטול בי 12 ,האם יום למחרת הזריקה או להמתין וכמה זמן להמתין? 4.האם ערכים אלו שיצאו לי בבדיקות יכולים להעיד על בעיות ספיגה או בעיה תזונתית בלבד?

נטילת שני הכדורים אינה מפריעה לספיגה. הטיפול בB12 הוא ממושך- לזריקות או בכדורים, אין צורך להמתין בין הכדורים לזריקות. חסר ויטמינים יכול להיום כתוצאה מתזונה אך גם כתוצאה מבעיית ספיגה.

מנהל פורום המטולוגיה