ברזל נמוך...האם יש סיבה לחשוש?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/09/2018 | 02:10 | מאת: אני

כהמשך לשאלה שלי הקודמת... אני בת 29. אני כרגע בברור בחשד ללופוס. כחלק מהברור עשיתי בדיקות דם. נמצא iron 34 בעוד שלפניי חצי שנה היה 74. בעשר שנים האחרונות תמידד הברזל שלי היה תקין. ורק הפריטין נמוך. בבדיקה האחרונה הוא 4 בעוד שהערך תחתון הוא 10. ענית לי שבגיל הפוריות הסיבה זה ..מחזורים. אך אני בחצי שנה האחרונה קיבלתי מחזור רק פעמיים. אני סובלת מאנדומטריוזיס(יש לי נגעים על המעיים). ונוטלת גלולות. הדימום מועט מאד. א"כ. מה הסיבה לירידה החדה בברזל? האם יש צורך בברור. ההמוגלובין נשאר יחסית יציב.

אופציה נוספת לחבר ברזל היא איבוד ברזל או הפרעה בספיגה במערכת העיכול.

מנהל פורום המטולוגיה