בדיקת קרישיות לאחר הפלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/09/2018 | 00:22 | מאת: לי

שלום. אני לאחר 2 הפלות. אחת בשבוע 6 לא נצפה קוטב עוברי. והשנייה בשבוע 8 הדופק הפסיק. לאחר ההפלות ביצעתי בדיקת קרישיות בקופת החולים. התוצאות Pt sec 10.3 Pt inr 0.88 Aptt sec 29.7 בכל מקום שקראתי ערך נמוך מתחת ל 1 ב inr זה ערך שנמצא בסיכון גבוה לקרישיות אך הרופא שלי אמר שהערכים תקינים. האם לא לתת חשיבות לכך שהערך כל כך נמוך וקרוב מאוש לרף התחתון של תום הנורמה (עפ אתר קופת החולים בטווח התקין נע בין 0.86-1.1)?

06/09/2018 | 00:29 | מאת: לי

שכחתי לציין שיש לי הפנייה גם לבדיקה סבית החולים של לופס אנטיקואגלונט LAC אם אני לא טועה זה גם קשור לבדיקת קרישיות. העניין הוא שהבדיקה תהייה רק בעוד כמה חודשים לפי התורים שם. עד כמה היא דחופה?

הצגת בדיקת תפקודי קרישה סטנדרטית והיא תקינה הבדיקה אינה חלק מבירור ליתר קרשיות. בדיקת LAC לרב אינה בדיקה דחופה.

מנהל פורום המטולוגיה