נטילת קלקסן לפני טיסה ארוכת טווח

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/09/2018 | 09:45 | מאת: אורנה דריהם

שבת שלום דר אודית, הנני בת 56 שנים, ב2009 עברתי צינטור במהלכו הושם לי סטנט ב LAD PROXIMAL, מאז הנני נוטלת מיקרופירין 100 , שבוע הבא אנו טסים לסין, האם עלי ליטול זריקת קלקסן ? מינון? מתי להפסיק את האספירין? רק אציין שני נקודות- א, כשאני טסה לאירופה אני מרגישה כי כפות הרגליים מתנפחות , ב, המוגלובין לאחרונה 10.5 אודה לך מראש על עזרתך, תודה אורנה

אירוע לבבי בעבר אינו מהווה סיבה לקחת קלקסאן לפני טיסה. ההמלצה לקלקסאן היא באנשים עם סיכון מוגבר לקרישי דם וורידיים. לגבי ירידה בהמוגלובין-דורש בירור ספציפי כולל מאגרי ברזל, ויטמינים ועוד.

03/09/2018 | 09:05 | מאת: אורנה דריהם

ראשית מודה לך על תשובתך המהירה, אכן יש לי ורידים ברגליים גם קישריות כחולות של נימים וגם ורידים מעט בולטים [מעבודתי כאחות בבית חולים ]האם לכך החכוונת באבחון של קשרי דם ורידיים? תודה אורנה

מנהל פורום המטולוגיה