עירוי ברזל פרינג'קט בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/08/2018 | 11:33 | מאת: פלג

שלום, בהריון, שבוע 32. המוגלובין 9.7, פריטין 9, ברזל 40. ערכים יורדים לאורך ההריון למרות שניסיתי מינון כפול של ברזל אקטיפרין וברזל נוזלי. מעוניינת בעירוי ברזל, להבנתי יש ונופר ופרינג'קט. ונופר מקבלים בכל שבוע ופרינג'קט פעם אחת חד פעמי. האם יש סכנה כלשהי בפרינג'קט בהריון? קראתי בעלון שיש התייחסות לכך שהתרופה חודרת שליה ובניסויים בבעלי חיים נצפתה השפעה על השלד העוברים. האם עדיף ללכת על בטוח ולקחת את הונופר למרות שהוא מעלה באופן איטי את הרמות? או שהפרינג'קט בטוח לחלוטין? תודה רבה.

בטרימסטר שלישי ניתן להשתמש גם בוונופר וגם בפרינגקט, ההחלטה היא לפי שיקולים של נוחות ועלות. לציין כי יש יותר מידע על בטיחות הטיפול בהריון לגבי וונופר.

מנהל פורום המטולוגיה