תופעות לוואי על מתן עירוי ברזל פריניג׳קט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/08/2018 | 19:36 | מאת: עינב

דר שלום, אני סובלת מאנמיה חזקה כבר מספר חודשים אחרונים ובעצם רוב חיי אני עם אנמיה.. מקבלת כדורים מדי פעם אך לאחרונה לא עזרו.. הומלץ לי על עירוי .. וביום רביעי האחרון קיבלתי עירוי ברזל בשם פרינג׳קט של 1000 באותו יום הרגשתי טוב. למחרת החלו כאבים חזקים ברגל שמאל שרק החמירו.. לקחתי משכך כאבים. ביום שישי יומיים לאחר מתן העירוי התעלפתי בבית היה איבוד הכרה. מד״א הוזמנו ע״י בעלי הם הצליחו לייצב אותי ופינו למיון. במיון עלה החום ל39 וקיבלתי אינפוזיה שנייה ( הראשונה היתה של מדא) כולל משכחי כאבים ומורדי חום. עשו בדיקות דם, צילום חזה ובדיקת שתן . הכל יצא תקין. ( יש לציין שנאמר לרופא במיון שקיבלתי עירוי ברזל.. והבדיקה שהם לקחו הייתה המוגלובין בלבד שיצא 10.6) ושוחחרתי. במהלך השבת הרגשתי לא טוב והיה חום 38.6 לקחתי אקמול בכל פעם שעלה על מנת להוריד אותו ואת הכאבים ברגליים. אתמול הייתי אצל רופא המשפחה והיא שלחה לבדיקות קצת יותר מורחבות. התוצאות שיצאו: פיריטין - 3035.36 המוגלובין - 10.60 Iron- 182 האם הערכים האלו במיוחד הפיריטין נורמלים לאחר מתן העירוי? האם ביום שישי ההתעלפות, החום והכאבים היו בעצם הרעלה? מה עלי לעשות בהמשך?

לא מומלץ לבדוק פריטין סמוך לעירוי הברזל כיוון שבהכרח יהיה גבוה. יכול להיות שהיתה לך תגובה אלרגית לעירוי הברזל ולכן בהמשך יש לשקול טיפול אחרי לחסר ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה