מה זה P17 בבדיקת פיש?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/08/2018 | 13:30 | מאת: עמרם

בן 74.5, ברקע ניתוח מעקפים,סכרת, גלאוקמה ונגעי עור רבים שנמצאו כ- BCC. לפני שמונה חודשים, אובחנתי כחולה במילומה (ב CT נגע ליטי בחוליה L2, נזק לעמוד שדרה ונזק לגפיים עד קשיים בניידות. מטופל מאז ב VCD עם תגובה טובה מאד , ולפני כחודש ערכים תקינים של השרשרות הקלות . בבדיקת פיש נמצאו 4:;14 וכמו"כ- P17. הבנתי שזו פרוגנוזה גרועה . אשמח לקבל קצת הסבר

כחלק מהערכה של מטופל עם מיאלומה נפוצה, בודקים שינויים גנטים בתאי המחלה על ידי בדיקת FISH. על פי המצאות או העדר של שינויים ספציפיים ניתן להעריך את הסיכוי של המחלה להגיב לטיפול ולהשיג הפוגה ממושכת במחלה. אחד השינויים הגנטים שנבדקים במיאלומה נפוצה הוא חסר של הגן P53 הנמצא בכרומוזום 17. לצערי חסר כזה, מבחינה סטטיסטית, כרוך בתוצאות פחות טובות .

מנהל פורום המטולוגיה