בדיקת סקר לגושה בגלל טחול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/08/2018 | 10:58 | מאת: דן

בן 19, ללא מחלות. סובל מטחול מוגדל 16-17 ס״מ כבר שנה בדיקות מעבדה שלמות ומלאות כולל תפקודי כבד וflc תקין אולטראסאונד תקין (למעט הטחול) אחרי מעקב של שנה, הרופא החליט לשלוח אותי לבדיקת ״סקר לגושה״ בביה״ח. נכנסתי מאוד ללחץ, במה מדובר? מה זו בעצם הבדיקה? והאם זה ״מחלה מסוכנת״? תודה רבה

15/08/2018 | 12:35 | מאת: דן

הוא גם ציין שאני מרוקאי וטריפולטאי יליד הארץ הבנתי שזה קשור לזה איכשהו גם

גושה היא מחלה תורשתית שיכולה להסביר הגדלת טחול. היא שכיחה יותר באשכנזים ולרב אינה מסוכנת.

מנהל פורום המטולוגיה