מוות תוך רחמי ובדיקות קרישה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/08/2018 | 14:46 | מאת: שירה

אני בת 39.מתחילת ההריון לקחתי קלקסן 20 ( מינון שהותאם לי בגלל אי ספיקה קלה של הכליות טמשקל נמוך 43 קג). בשבוע 34 מוות תוך רחמי בדל סיבה לא ידועה אבל חשוב לציין ששבוע לא קיבלתי קלקסן בשל מחסור במינון שקיבלתי באשפוז בבית החולים. העובר היה בריא .פתולוגיה של השיליה לא מצאה קרישי דם ולמעשה לא ידוע מה סיבת המוות. בוצעו בדיקות קרישה תחת טיפול בקלקסן.כרגע הגיעו תוצאות הכול תקין למעט פקטור 8 שיצא גבוה( 240).האם יכול להיות המוות נגרם מזה שלא קיבלצי קלקסן שבוע? והאם אני צריכה טיפול כללי או רק בזמן הריון ? ואם כן איזה מינון ? תודה רבה.

המקרה נשמע מורכב וקשה לענות על סמך הנתונים שהצגת. ממליצה להפנות את השאלה בצורה מסודרת (לא דרך המחשב) להמטולוג ורופא נשים.

מנהל פורום המטולוגיה