אליקוויס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/07/2018 | 14:26 | מאת: מירי

שלום, במקרה של נטילת אליקוויס בגלל PAF, אם שוכחים לקחת יום אחד, האם קיימת סכנה להתפתחות קריש דם? האם במובן הזה יותר בטוח לקחת קומדין? תודה מראש.

כאשר נוטלים מדללי דם חשוב להקפיד על נטילת התרופה בצורה מסודרת- זה נכון לגבי קומדין ואלקוויס. פספוס של יום אחד קרוב לוודאי שלא יעלה את הסיכון בצורה משמעותית אך יש לוודא שזה לא קורה שוב ושוב. היתרון בקומדין הוא שניתן לעקוב אחר פעילות התרופה בבדיקות דם וכך לוודא שהמטופל אכן נוטל את התרופה.

מנהל פורום המטולוגיה