הסתגלות לטיפול בפוליטיצמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/07/2018 | 15:50 | מאת: אי נוחות בגוף

לפני כחודשיים נמצא שאני חולה בפוליטיצמיה לפני כשבועיים התחלתי בטיפול בכדור הידראה ובאספרין - 3 הקזות רצופות במהלך השבועיים.מרגישה מוזר בגוף : תחושה של כבדות ביד שמאל ומין חוסר נוחות מוטורי בגוף. מידי פעם שורפות לי כפות הרגלים. האם ההרגשה הנ"ל היא תוצאה של המחלה או של הסתגלות לכדור ? האם לברר אצל נוירולוג או להמתין שהגוף יסתגל למצב החדש.

התופעות שתיארת אינם תופעות לוואי שכיחות של הידראה או אספירין. לציין כי שריפה בכפות רגליים יכולה להיות כתוצאה מפוליצטמיה ואז הטיפול באספירין והידראה אמור לגרום לשיפור. כמו כן ניתן לבדוק אם יש חסר ברזל כתוצאה מהקזות- אך חשוב לדעת שבפולצטמיה לא מומלץ לקחת טיפול בברזל. ממליצה לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור התסמינים.

מנהל פורום המטולוגיה