המוגלובין 17..דעתך???

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/06/2018 | 17:50 | מאת: גיא

שלום אני גבר בן 26 אוכל בשר פעם ביום עוסק בספורט ולא מעשן ספירת הדם שלי הייתה בנורמות אבל העליוניות הומגלובין 17 והמטוקריט 50..בבדיקה שנייה זה ירד ל16.5 רוצה לציין שמספר שנים 6 זה בערכים עליונים...חוץ מזה כול היתר היום בתחום הנורמה עשיתי US טחול תקין ....ובדיקת דם שבה נשללה פוליטמציה...האם אפשר להיות רגוע?

כאשר יש עליה בהמוגלובין יש לוודא שלא מדובר במחלה ראשונית של מח העצם- פוליצטמיה וורה. אבחנה של פולצטמיה וורה מורכבת ממספר קריטריונים כולל רמת המוגלובין, מוטציה בJAK2, רמות אריתרופואטין ולעיתים נדרשת בדיקת מח עצם. במקביל יש לברר האם יש מצבים אחרים הגורמים לעליה בהמוגלובין כמו עישון, תרופות ועוד...לכם מומלץ לפנות לבירור מסודר אצל המטולוג ולעבור הערכה מלאה.

מנהל פורום המטולוגיה