הפסקת נוגדי קרישה לאחר ניתוח קוסמטי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/06/2018 | 11:22 | מאת: אנה

שלום וברכה,אני בת 31 ונוטלת קומדין באופן קבוע. אני מאוזנת היטב. אני חייבת לעבור ניתוח קוסמטי. כשבועיים לפני הניתוח אני אעבור מקומדין לקלקסן. המנתח רוצה אישור מהמטולוג שיהיה ניתן להפסיק ליום עד שלושה ימים לאחר הניתוח את הקלקסן על מנת שלא יהיו שטפי דם. הוא אמר שייתכן וכבר למחרת אוכל לקחת קלקסן אבל לייתר ביטחון הוא רוצה טווח של עד 3 ימים. אני ממש חייבת לעבור את הניתוח. האם יש תנאים מסויימים להפסקת הקלקסן? באילו תנאים המטולוג ייתן אישור? אודה על תשובתכם :)

ההחלטה על טווח הימים בהם ניתן להפסיק קלקסאן דורשת הכרות מעמיקה עם ההיסטוריה הרפואית של המטופל כולל הסיבה לצורך במדללי דם, היסטוריה של קרישי דם וקרישיות יתר- כך שלא ניתן לענות דרך המחשב. בדרך כלל מקובל לחזור לטיפול במדללי דם ביממה לאחר הניתוח אלא אם כן יש דימום משמעותי לאחר הניתוח.

מנהל פורום המטולוגיה