G6PD - אנמיה - חולשה כללית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/05/2018 | 16:07 | מאת: תומר

שלום, עשיתי 2 בדיקות של G6PD ופעמיים יצא ערך 0.3 ו0.6 כשהמינימום הוא 7. אני מניח שיש לי חוסר באנזים זה. שאלתי היא כזו: ב3 שנים האחרונות יש לי לפעמים תקופות שאיני מרגיש טוב וכשאני עושה בדיקת דם בזמנים שאני לר מרגיש טוב הRBC שלי וההמוגלובין שלי נמוך. האם יכול להיות שבגלל שיש לי חוסר בg6pd זה מוביל להרס של Rbc? הבנתי שמצבים של לחץ נפשי וכל מני וירוסים יכולים להוביל להרס דל rbc. האם זה נכון? תודה

חסר בG6PD יכול לגרום להמוליזה-"הרס דם" וירידה בהמולגובין בזמן טריגרים כמו מחלה זיהומית, חשיפה לתרופות שונות או אכילת פול. אז יכולה להיות ירידה משמעותית ברמת ההמוגלובין ושינוי בפרמטרים נוספים כמו רמת בילירובין, רמת LDH, רמת רטיקולוציטים ועוד.. לצורך אבחנה של הרס דם יש לבצע את בדיקות הדם האמורות בזמן האירוע על מנת להוכיח את האבחנה. לציין כי יש אנשים עם חסר באנזים שלא יהיו להם אירועים של הרס דם למרות החסר.

מנהל פורום המטולוגיה