אבא שלי חולה במחלת מיאלופיברוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/05/2018 | 04:49 | מאת: אלמנש

אבא שלי חולה במחלה כ5 שנים לאחרונה אין לו תיאבון וירד במשקל הרופא הפסיק לו את הטיפול התרופתי כטענה שלא עוזר. אחד לשבוע עושה בדיקת מעקב בבית חולים. במידה המוגלבין שלו נמון מקבל מנת דם. כמו שציינתי לאחרונה אין לו תיאבון הרפוא אמר הטחול ממש גדול וזה לוחץ לו על הבטן כתוצאה מזה אין לו תיאבון והמחלה מתקדמת ואין הרב מה לעשות... השאלה שלי, האם יש ט טיפול כלשהוא שיכול לעזור לאבא שלי, דיקור סיני וכו. תגובתך חשובה לי מחכה לתשובה

הטיפול במיאלופיברוזיס הוא קשה ומורכב ולעיתים יש קושי למצוא טיפול שיכול להקל על החולה. קיימות מספר אופציות: במקרים של טחול מוגדל ניתן לתת תרופה בשם ג'אקאבי- אך היא עלולה להחמיר את האנמיה. במקרים מסויימים כאשר המטופל יכול לעבור ניתוח - ניתן לבצע כריתת טחול. לגבי אנמיה- חלק מהמטופלים מגיבים לזריקות אריתרופאטין, חלק קטן מגיבים לתכשירים הורמונליים כמו דנזול , סטרואידים או לתרופות כמו טלידומיד.

15/08/2019 | 00:08 | מאת: אופיר

הי אפשר להתיעץ ריתך אבא שלי בותו מצב אשמח אם תיצוק קשר 0506866661 אופיר

מנהל פורום המטולוגיה