תסמונת אפלה שאלות להמשך הטיפול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2018 | 10:39 | מאת: ליבי

בת 18 אובחנה לאחר ארועdvt לפני שנה.שלושת הנוגדנים קימים ברמה גבוהה בנונית. מטופלת בקומדין שאלות: האים ניתן לחיות חיים מלאים עם קומדין שנים רבות האים בשל הגיל הצעיר יש סיכוי שרמת הנוגדנים תרד או תעלם האים הקומדין מגן מתופעות אפלה הנוספות לקרישי דם כפי שמתואר בגוגל תודה רבה מראש

מטופלים רבם מקבלים קומדין למשך שנים רבות כאשר חשוב לוודא כי ערך הINR מאוזן ולהכיר את תופעות להוואי בעיקרן דימום. באופן נדיר יחסית נוגדני APLA יכולים להעלם עם השנים ולכן מקובל לחזור על הבדיקה לאחר מספר שנים. הטיפול בקומדין מפחית את הסיכון להופעת קרישי דם נוספים.

מנהל פורום המטולוגיה