עירוי כטיפול בהמוגלבין נמוך לאדם מבוגר.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/01/2018 | 08:26 | מאת: רוני

שלום רב, אבי בן 74 עם שלל מחלות רקע: סרטן ערמונית(טופל בהצלחה בהקרנות), סכרת(מטופל באינסולין) , לחץ דם,פסוריאזיס,ולפני שנתיים אישפוז בגין טמפונדה(כרגע "בסדר" מלבד רשרוש קל). מאז ההקרנות היתה ירידה במדדים שונים בספירת הדם (כדוריות הדם האדומות והלבנות לדוגמא) נאמר לי שזה כתוצאה מההקרנות לטיפול בערמונית שפגעו גם במח בעצם),אך מאז חלה גם ירידה ברמת ההמוגלבין עד לרמה שמצריכה עירוי כטיפול. בנוסף , לאחרונה יש לו דם בצואה ואנו מחכים לבדיקת קולונוסקופיה (אני מודע לקשר בין דימום לירידה באמוגלבין) שאלותיי: בעוד אנו מחכים לבירור הדם בצואה + פגישה עם המטולוגית: ---------- 1. צירפתי את כל הבדיקות, אודה לסבלנותייך בקריאתן, האם יש איזושהם ממצאים המחשידים מדוע יש לו ירידה באמוגלבין או ממצאים אחרים חשודים שכדי לנו לתת תשומת דעת? 2. נאמר לנו שהוא מועמד לעירוי המוגלבין: בהינתן ההיסטוריה הרפואית שלו והסיכונים הכרוכים בעירוי , האם יש טיפול אחר שכדאי לנו לשקול במקום לפני ביצוי עירוי ? אולי כדורים חדשים (אפילו אם לא בסל הבריאות) ? זריקות חדשות ? מאוד אודה ליעוץ שלך בנושא. תודה רבה.

איני יכולה לראות קבצים. בנוסף האם הכוונה לעירוי ברזל?

04/01/2018 | 20:09 | מאת: רוני

כן.

כאמור איני יכולה לראות קבצים. לפני עירוי ברזל יש לוודא כי יש עדות לחוסר ברזל- המתבטא בעיקר בערך נמוך של פריטין. כאשר הסיבה לירידה בהמוגלובין היא חסר בברזל, קרוב לוודאי שיש דימום והדבר החשוב הוא בירור מערכת העיכול לאיתור של מקור הדימום. עירוי ברזל הוא בטוח יחסית ואיני רואה בעיה עם טיפול זה.

מנהל פורום המטולוגיה