כדוריות דם לבנות נמוכות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/10/2017 | 18:11 | מאת: מיכל

בת 33. לאחרונה חשתי עייפות וחולשה וחליתי הרבה. היום עשיתי ספירת דם ורמת הכדוריות הלבנות הייתה נמוכה(wbc) יצאה 4.3 כאשר המינימום הוא 4.8. טסיות יצא 149 ואחוז הכדוריות האדומות החיוורות יצא 13.3 מעל הנורמה שהיא 10. כל השאר תקין הערך של הנוטרופילים וערך הליקוציטים תקין. האם הדבר מצריך בדיקה מעמיקה? האם חס וחלילה יכול להעיד על סרטן הדם? אציין שביום שישי הייתי בסוף של צינון ועשיתי היום את הבדיקה אחרי 5 ימים. האם זה שהייתי מצוננת לפני 5 ימים יכול להיות קשור לירידה בכמות של הכדוריות הלבנות?

על פניו לא נראה שמדובר בירידה משמעותית בספירת הדם, אך בהקשר של מספר התאים הלבנים- חשוב להסתכל על המספר האבסולוטי של הנוירטופילים.

02/11/2017 | 10:17 | מאת: מיכל

מספר אבסולוטי של הנויטרופילים הוא 2.4 כאשר המינימום הוא 1.9. האם זה בסדר?

02/11/2017 | 14:50 | מאת: מיכל

אשמח למענה לאור הנתון החדש שמספר אבסולוטי של הנויטרופילים הוא 2.4 כאשר המינימום הוא 1.9 וסה"כ הכדוריות הלבנות הוא 4.3

מנהל פורום המטולוגיה