אפקטיביות אליקוויס לחולה ספציפי במקרה DVT

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/09/2017 | 16:59 | מאת: חיים

שלום, מדובר במטופל המקבל אליקוויס (5 מ"ג X פעמיים ביום) בעקבות DVT ברגליים שהתרחש פעמיים ועבר רחוק של טרומבוזה ברגל. מאחר שנאמר לו שיידרש לטיפול כל חייו, הוא מבקש להיות בטוח שאמנם התרופה עוזרת לו. הן היום מדברים על תיאום תרופה\פציינט. השאלה למומחה היא: כיצד ניתן לוודא שהתרופה אמנם אפקטיבית עבורו ? ולא רק מהבחינה הסטטיסטית. בברכת שנה טובה, חיים

אלקוויס היא תרופה לדילול דם מקובלת למניעת DVT. רצוי לוודא כי תפקודי הכליות וספירת הדם תקינים במהלך הטיפול.

30/09/2017 | 19:25 | מאת: חיים

המשך שאלה, ראשית תודה על התשובה המהירה ועל ההמלצה. א. האם העובדה שאליקוויס היא תרופה מדללת דם משמעותה שהיא מדללת כנדרש כל מטופל ? אילו בדיקות אישור לדילול ראוי לבצע ? ב. האם בנוסף לאליקוויס רצוי להשתמש בחיי יום יום (לא בטיסות) בגרבי לחץ ? בתודה, חיים

מנהל פורום המטולוגיה