Fe Iron נמוך חומצה פולית גבולית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/08/2017 | 20:25 | מאת: זוהר

שלום, אני כעת תחת טיפול אנטיביוטי (פן רפא 1000 פעמיים ביום, 10 ימים), בעקבות דלקת גרון. כיוון שלקח כמה ימים עד שהחום ירד, הרופאה שלחה אותי גם לבדיקות דם של וירוסים (מצורפות), והוסיפה בדיקות שגרתיות. עד כה הבדיקות השגרתיות שלי היו תמיד תקינות. פעם אחרונה ביצעתי בדיקת דם שגרתית ב2014. אני בת 55. המחזור מתעתע (לעיתים רחוקות וחלש מאד) כבר שנה וחצי ורופא הנשים עוד לא רוצה לתת לי אסטרוגן. ללא מחזור ב3 חודשים אחרונים. בבדיקות (מצורפות) עלה שהFe Irion שלי נמוך והחומצה הפולית גבולית. בבדיקה נפרדת הטרנספרין נורמלי (227) יש לי נשירת שיער ונדודי שינה בשנים האחרונות. חשבתי שזה בגלל ירידת אסטרוגן, ועכשיו אני קוראת שאלו יכולות להיות גם תופעות לוואי של חוסר בברזל ובחומצה פולית. האם לאור הבדיקות, כדאי לקחת תוסף של ברזל וחומצה פולית? באיזו כמות? אם כן - אחרי כמה זמן כדאי לעשות בדיקה חוזרת? האם יש עוד משהו שכדאי לי לעשות / לדעת בנושא? תודה רבה! זוהר

אין לי אפשרות לראות את הבדיקות אך באופן עקרוני כדי לדעת האם חסר ברזל יש לדעת את רמת הפריטין כיוון שהערך של הברזל בדם אינו מייצג מחסני הברזל בדם. לגבי חומצה פולית במידה והערך נמוך מהנורמה ניתן לקחת השלמה בכדורים. לציין כי חסר חומצה פולית הוא נדיר יחסית כיוון שהמזון הסטנדטי מכיל בדרך כלל מספיק חומצה פולית.

מנהל פורום המטולוגיה