תוצאות בדיקת d-dimer

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/02/2017 | 08:38 | מאת: גרשון מ

שלום רב עשיתי בדיקת די דימר ויצא תוצאה מחוץ לסקלה של 699 אני עברתי לפני שנתיים תסחיף ריאתי עקב ניתוח להחלפת מפרק הירך טופלתי במשך שנתיים בקסרלטו ואחרי שנה וחצי לפי הוראת הרופאה הספקתי עם הקסרלטו ועברתי לאספירין האם תוצאות הבדיקה מצביע על משהו לא תקין ? בתודה מראש גרשון

בדיקת DDIMER אינה ספציפית ועלולה להיות מוגברת מסיבות רבות- רק אחת מהן היא קרישי דם. לא ברור מדוע נלקחה הבדיקה כעת. האם יש חשש בבדיקה לקריש דם חוזר? כדי להעריך האם לחזור לטיפול בקסרלטו לאור ממצא זה, יש להבדק ביסודיות ע"י המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה