בלבול והזיות לאחר טיפולים כימותרפים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/02/2017 | 00:15 | מאת: אביבה

שלום, אמי בת 80 חלתה בלימפומה והומלץ על 6 טיפולים כימותרפיים, לאחר הטיפול החמישי היא נרדמה ולא התעוררה במשך שעות רבות לקחנו אותה לבית חולים היא אושפזה וקיבלה מנת דם והחלה להתאושש, לאחר אישפוז של מספר ימים עלה לה חום והתגלה חיידק בשתן ובדם, היא טופלה באנטיביוטיקה דרך הוריד למשך שבוע ולאחר מכן שוחררה הביתה עם המשך אנטיביוטיקה בכדורים לעוד שבוע, מאז ששוחררה הביתה התחילו אצלה בלבולים והזיות, בבדיקות דם נמצא המוגלובין נמוך מאוד ופריטין ברמה של 4,000. שאלתי היא מה פשר הבלבולים וההזיות ומה עושים ברמת פריטין כ'כ גבוהה?

שינוי במצב ההכרה, בלבול והזיות בקשישים המטופלים בכימותרפיה יכולים לנבוע מסיבות רבות כמו: החמרה של דמנציה, זיהום, מעורבות לימפומה במח, שינויים במלחים ועוד.. לכן יש להבדק בצורה יסודית ע"י הרופא המטפל. רמת פריטין גבוהה ליכולה להיות משנית למתן מנות דם, מחלה זיהומית ומחלה גידולית והעליה בפריטין כנראה אינה הבעיה העיקרית אלה תגובה משנית.

מנהל פורום המטולוגיה