ביופסיה מח עצם-אין ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/02/2017 | 04:53 | מאת: א.מילי

בביופסיה מיח עצם אין מחסני ברזל. יש ראיה לטרומבוציטוזיס ראשוני.מה זה אומר שאין ברזל במיח עצם.תודה מלמפרע!

אני מניחה כי בדיקת מח העצם בוצעה בשל עליה במספר הטסיות, כדי להגיע אבחנה של טרומבוציטוזיס ראשונית, כאשר סיבה נוספת לעליה בטרומבוציטים היא חסר ברזל. ניתן לבדוק מחסני ברזל במח העצם, אך במקביל יש לבדוק גם מחסני ברזל בדם- בדיקה בסיסית וטובה. ההמטולוג המטפל אוסף מידע בבדיקות דם שונות ומח העצם כך שיוכל להגיע לאבחנה.

מנהל פורום המטולוגיה