תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/01/2001 | 14:11 | מאת: איריס

בס"ד בבדיקות דם שעברתי התוצאו היו להלן iron 223 כאשר הערכים הם 37-145 ממה זה נובע (אני לא לוקחת כדורי ברזל) בננוסף מהם הדברים הבאים mpv hct mcv תודה איריס

11/01/2001 | 15:45 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום איריס ברזל גבוה בסרום יכול לנבוע מ-: טעות מעבדה תוך נטילת גלולות למניעת הריון במחלה הנקראת המוכרומטוזיס (אבל אז הרמה מאוד גבוהה בד"כ) במצבים בהם נכנסות לגוף כמויות ברזל גדולות או כאשר יש המוליזה (תמס דם או הרס כדוריות דם מוגבר) במצבים בהם יש הפרעה בייצור כדוריות אדומות במחלת כבד חריפה (הפטיטיס) האם בדקו לך גם טרנספרין (או כושר קישור ברזל ? ) ו/או פריטין ? האם יש לך אנמיה כלשהי ? תלסמיה ? חסר ויטמין B12 ? האם נוטלת גלולות למניעת הריון ? ליתר שאלותייך: MPV = הגודל הממוצע של טרומבוציט, HCT = המטוקריט, החלק המוצק של הדם (מבוטא באחוזים). MCV = הגודל הממוצע של כדורית דם אדומה.

11/01/2001 | 15:57 | מאת: איריס

בס"ד אני לא נוטלת גלולות איך נקראים בשפה מקצועים שאר הבדיקות שדיברת אליהם טרנספרין, פריטין,תלסמיה, יש לי hgb 15 ממה יכולה להיכנס כמות גדולה של ברזל או לקרות המוליזה האם יכול להיות קשר לאכילת שוקולד מרובה והאם יש קשר לכך שקר לי רוב הזמן הmpv 11.1 כאשר הערכים הם 7-11 hct 45.7 כאשר הערכים הם 36-46 על מה אתה ממליץ לי איזה בדיקות לעשות לאיזה רופא לגשת בברכה איריס

14/11/2001 | 21:31 | מאת: ענת

בבדיקת דם שערכתי נמצא ברזל 152 המוגלובין 13.4 המטוקריט 39.5. אני בת 42 נוטלת תרופה בשם OCSAR PLUS להורדת לחץ דם . כל הערכים האחרים בבדיקת הדם תקינים בגבולות הנורמה , רובם באמצע הסקאלה. מה הסיבות לערך גבוה של ברזל, ולעליה כזו תוך כשנה . (בעבר ערך זה היה תקין 75)

מנהל פורום המטולוגיה