LYMPHOMA MANTLE CELL

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/02/2017 | 18:48 | מאת: עידו

שלום רב, בבדיקת PET-CT שגרתית ואחריה ביופסיה של אבא שלי (בן 73, חלה בלימפומה לראשונה ב 2012 ומאז היה בהפוגה) נמצא כי הלימפומה חזרה והוחלט לטפל ESHAP-R במינון מוקטן, מדובר באדם ששוקל 55 וגובהו 166 טיפול כימותרפי יהיה ללא ספק קשה ואני תוהה האם אין אלטרנטיבות, היום מדברים הרבה על תרופות ביולוגיות ואימיונותרפיה אך הרופא ביטל אותם בהנף יד.

התרופות הביולוגיות והאימונותרפיות המדוברות אינן רלוונטיות לכל סוגי הלימפומה. במידה ומדובר בחזרה של לימפומה מסוג DLBCL (הלימפומה השכיחה ביותר) אין אלטרנטיבה רלוונטית, וטיפול כימי כמו R-ESHAP הוא האופציה היחידה כמעט. במידה ומדובר בלימפומה ע"ש מנטל- ניתן לתת טיפול ביולוגי בכדורים שנקרא איברוטיניב.

מנהל פורום המטולוגיה