המוגלובין מאוד נמוך בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/02/2017 | 14:06 | מאת: קוואסקי

שלום, אני שואל בשביל אבי, גבר בן 78, חולה סוכרת כבר שנים, מטופל עם תרופות, רמת ההמוגלובין שלו היא 9 שזה מאוד נמוך, הלך להרבה רופאים ולא מוצאים מה הבעיה, רציתי לדעת האם יש משהו שיכול להעלות את הרמה בדם, אפילו תוספי תזונה או אוכל מסויים, תודה רבה ויום נעים :)

קיימים טיפולים שונים לאנמיה אך קודם לכך יש לבצע בירור לגבי סיבת האנמיה ולתת טיפול בהתאם- סיבות שכיחות בגיל זה הן חסר בברזל או בעיה כלייתית. במידה ורופא משפחה אינו מוצא את הסיבה מומלץ לפנות לבירור אצל המטולוג ויוכל להמליץ על טיפול מתאים.

14/02/2017 | 16:21 | מאת: תודה ותשובה

תודה על התשובה, הוא במעקב אצל המטולוג, רמת השתן אצלו היא 77 שזה יחסית גבוה ואולי זה בגלל הכליות, השאלה היא מה ניתן לעשות.

שוב, תלוי בסיבה לאנמיה- לעיתים ניתן לתת זריקות אריתרופואטין להעלאת ההמוגלובין.

מנהל פורום המטולוגיה